Is het al tijd voor koffie? JA!

/
Ontbijt diëten

Ontbijt diëten

Jay Cece
30 juli 2023

Hoewel het (bijna) altijd tijd is voor koffie in de ochtend, heb je ook andere dingen nodig bij het eerste moment van de dag. We hebben het natuurlijk over ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag! De doorsnee Nederlander zal een bammetje met kaas maken en dat een ontbijt noemen, maar bij Ishetaltijdvoorkoffie doen we graag nét wat meer moeite. Daarom hebben we een paar verschillende ontbijt diëten op een rij gezet voor je, veel eet en lees plezier!

Veel proteïne dieet

Het dieet met veel proteïne in de ochtend zorgt er voor dat je je dag begint met een boost. Perfect voor wanneer je de dag van tevoren gesport heb, het helpt namelijk met spier herstel! Daarnaast is het ook goed voor algehele lichaamsgezondheid. Een gemiddeld proteïne ontbijt zal er ongeveer zo uitzien:

 • Een roerei met groenten, denk aan spinazie, tomaten (wat officieel een fruit is) of paprika
 • Een kleine portie Griekse yoghurt met noten en/of zaden er in
 • Twee dunne plakken niet-vettige kalkoenfilet of gerookte zalm
 • Een proteïne shake of een glas melk met 0% vet

Dit zal, net als koffie, wel op je darmen spelen. Hier lees je trouwens de werking van cafeïne op je lichaam! Zit je in een afgesloten kantoor zonder afzuiging, dan is dit dieet wel een licht risico. Aan de andere kant is dit dieet perfect voor spieropbouw en om energie te krijgen voor door de dag heen.

Paleo dieet

Dit is niet zozeer een dieet, maar meer een manier van eten. Een Paleo ontbijt bestaat uit eten wat onze voorouders, de jagers en verzamelaars, aten. Denk aan vis, wild, fruit, knollen, zaden, kruiden, noten en planten. Zo helpt een Paleo dieet mensen met auto-immuunziekten en andere problemen! De reden hiervoor is, is dat een Paleo dieet vol met antioxidanten, vitamines, mineralen en vezels zit! Waar moet je zoal aan denken bij ontbijtmogelijkheden? Denk aan Taro-wraps, Taro-granola en Cassave brood! In de Aziatische keuken zijn dit al populaire keuzes, in ons mooie kikkerlandje komt het net pas op. Loop dus vandaag nog voor op de trend van een Paleo ontbijt dieet!

Mediterraan ontbijt

Aan de Mediterraanse zee eten ze heerlijk, dat weet iedereen. Waarom zou je deze heerlijke keuken niet incorporeren in je ontbijt diëten? Hierdoor krijg je complete gerechten vol met voedingsstoffen, gezonde vetten en groenten bij het belangrijkste eetmoment van de dag. Wat kan je zoals verwachten bij een ‘gemiddeld’ ontbijt? Dat lees je hier:

 • Volkoren of pita brood. Doe hier lekker veel olijfolie overheen en kruiden naar keuze
 • Mini salade met olijven, tomaat, komkommer en feta kaas
 • Vers fruit a la kersen, vijgen of citrusvruchten
 • Een bakje met humus of tahin

We raden wel aan om, voor de zekerheid, extra goed je tanden te poetsen hier na! Het is heerlijk, maar je moet ook maar nét houden van de geur. De Mediterraanse keuken staat er bekend om dat het, in moderatie, goed is tegen hartziekten!

Plant-based dieet

Een van de ontbijt diëten die in populariteit aan het stijgen is, is het plantendieet. Hierbij ontwijk je compleet dier-gerelateerde voedselproducten. Dit dieet is super populair onder vegans en mensen die opzoek zijn naar een ecologisch dieet. Wat kan je zoal verwachten?

 • Overnight oats met amandelmelk, chia zaden en wat vers fruit
 • Een smoothie met boerenkool, spinazie, banaan en proteïne poeder van plantenbasis
 • Avocado toost op volkoren brood. Beetje citroen sap, zout en peper doen wonderen hier
Lees ook:  4 Tips voor het kiezen van de perfecte koffie voor jouw smaakpupillen

Veel vezels, vitaminen, mineralen en antioxidanten zijn te verwachten bij dit dieet! Om elke ontbijt dieet af te maken, leren we je hier hoe je thuis verse koffie kan maken!

Welkom bij 'ishetaltijdvoorkoffie.nl'. Het blogdomein waar u alles te weten komt over koffie.
Sitemap
© Is het al tijd voor Koffie 2024