Verse koffie thuis maken

Thuis de lekkerste koffie maken, wie wil dat nou niet? Iedereen die een beetje van koffie houdt wil thuis koffie van goede kwaliteit, niemand zit immers te wachten op een waterig bakje. Je kunt koffie tegenwoordig dan ook in allerlei soorten kopen in de winkel. Denk aan de cupjes, maar ook aan de gemalen bonen of aan de koffie met ouderwetse filter. Allemaal prima koffie, maar deze koffie is niet vers. Wil je nu een echt lekker kopje koffie? Dan is het een idee om de koffie te maken met verse koffiebonen. Zo krijg je altijd verse koffie en maak je thuis altijd de lekkerste koffie, bijna net zo lekker als in Italiƫ. Ben je benieuwd naar dit soort koffiebonen? Lees dan verder.

Medellin Secret

Verse bonen, zodat je verse koffie krijgt. Daar heb je er niet veel van en al zeker niet in de winkel. Je hebt wel speciale merken die verse bonen hebben. Zo bestaat het merk Medellin Secret bijvoorbeeld. Dit is een merk dat koffiebonen verkoopt, helemaal vers. Medellin Secret is van mening dat koffie drinken een beleving moet zijn. Vanuit hun verse koffiebonen wordt het dat zeker. De koffie is zuiver en karakteristiek en komen van top plantages. Boeren worden met respect voor mens en milieu behandeld en daarom mag de koffie van dit merk ook wel specialty koffie genoemd worden.

Herkomst

Zoals net al gezegd komen de bonen van boeren die eerlijk worden behandeld. Er wordt daarbij gekeken naar mens en milieu. De koffiebonen worden rechtstreeks van de boer gekocht en worden vervolgens door het merk zelf naar Nederland vervoerd. De bonen worden hier nog eens door een gespecialiseerde koffiebrander gebrand volgend het slow roast principe. Daarna worden ze verpakt en kun je ze kopen. Zo krijg je het lekkerste kopje koffie thuis en ook nog eens helemaal vers!

Soorten

Medellin Secret heeft veel soorten koffie. De koffie komt wel altijd van drie herkomstlanden. Zo komt de koffie of van Colombia of van Costa Rica of van Guatemala. De koffie die het meest verkocht wordt is de La Luisa uit Colombia, de Santa Elena uit Costa Rica en de La Candelaria uit Guatemala. Iedere koffie heeft een eigen karakteristieke smaak en is gemaakt van de allerbeste kwaliteit.

Lees ook: Wat is een cortado?

Lees ook:  Vietnamese koffie en hun rijke koffiecultuur