Is het al tijd voor koffie? JA!

/
Wat is een Doppio espresso?

Wat is een Doppio espresso?

Jay Cece
8 januari 2024

Ben je een echte koffieliefhebber? Dan ben je waarschijnlijk ook al bekend met de verschillende koffieopties die er zijn in koffiezaken. Ben je ook al bekend met een Doppio espresso? Misschien weet je al wat een espresso is of wellicht is dat niet je favoriete koffie. In deze blog lees je alles over een Doppio espresso.

Wat is een Doppio espresso?

Doppio is een Italiaans woord en staat voor ‘dubbel’. In de context van een Doppio espresso krijg je dus een dubbele espresso! Zo kun je twee keer genieten van je sterk kopje koffie en het zorgt voor een intensere smaakervaring. Vaak krijg je deze koffie geserveerd in een cappuccino kopje, omdat je dubbel zoveel koffie krijgt.

Wat is een espresso?

Een espresso is een sterke, geconcentreerde koffiedrank die wordt gemaakt door heet water onder hoge druk door fijn gemalen koffiebonen te persen. Hierdoor krijg je een kleine hoeveelheid intense koffie met een rijke smaak en aroma.

Hoe zet je een Doppio espresso?

Een Doppio espresso wordt op dezelfde wijze bereid als een gewone espresso. Je zet deze sterke koffie met dubbel zoveel gemalen koffie en dubbel zoveel heet water. Wil je meer weten over welke koffiebonen je moet kopen? Klik dan hier. Je begint met het malen van koffiebonen, ongeveer 14 gram, en voegt 60 ml water toe in de espressomachine. De extractie duurt meestal ongeveer 25 tot 30 seconden. Daarna kun je genieten van je heerlijk kopje koffie!

doppio espresso zetten

Waarom kiezen voor een Doppio espresso?

Een espresso geeft al een intense, rijke smaak en aroma. Waarom zou je dan kiezen voor een Doppio espresso, oftewel een dubbele espresso? Hieronder geven we een paar redenen.

Sterkte en smaak

Houd je van sterke koffie? Dan is een Doppio espresso perfect voor jou! Door de extra hoeveelheid gemalen koffiebonen en het extra water krijg je een nog krachtige smaak en je krijgt een vol mondgevoel. Ideaal wanneer je kiest voor een intense koffie ervaring.

Energie boost

Ben je op zoek naar een energie boost? Dan is een dubbele espresso het perfecte drankje! Deze koffie bevat nog meer cafeïne dan een normale espresso en geeft een echte energie boost. Als je een nacht slecht hebt geslapen geeft een deze koffie de energie die je nodig hebt.

Een Doppio espresso is perfect voor jou als je een energie boost nodig hebt en als je houdt van sterke, rijke koffie. Ga jij deze koffie binnenkort proberen?

Lees ook:  Wat is een dubbele espresso?
Welkom bij 'ishetaltijdvoorkoffie.nl'. Het blogdomein waar u alles te weten komt over koffie.
Sitemap
© Is het al tijd voor Koffie 2024