Is het al tijd voor koffie? JA!

/
Wat is een lungo?

Wat is een lungo?

Jay Cece
28 september 2023

Start jij jouw ochtend ook met een kopje koffie? Wij houden ervan om onze ochtenden te beginnen met een heerlijk kopje koffie. Heb je energie nodig in de ochtend dan is een espresso de juiste keuze. Een echte opkikker. Liever iets minder sterks in de ochtend? Dan raden wij een lungo koffie aan. Weet jij wat een lungo is? Dat lees je in deze blog! Misschien wordt dit wel jouw favoriete koffie in de ochtend na het lezen hiervan.

Wat is een lungo koffie?

Bij een lungo wordt er twee keer zoveel water gebruikt als voor een espresso, maar de hoeveelheid koffie is bij beide hetzelfde. Lungo betekent in het Italiaans lang. Lungo wordt ook wel gezien als een ‘uitgerekte espresso’. Dit komt doordat de bereidingswijze langer is door de hoeveelheid water. Je krijgt een sterkere en bitterdere smaak én je krijgt in een lungo koffie een grotere dosering cafeïne!

Hoe zet je zelf een café lungo?

Met een paar eenvoudige stappen zet jij zelf de perfecte lungo koffie. Houd er rekening mee dat je een goede verdeling maakt van de crème laag en de sterkte van de koffiebonen. Hieronder lees je het stappenplan voor een perfecte lungo:

  1. Kies een geschikte koffiemok of glas waar jij graag koffie uitdrinkt en waar genoeg koffie in past.
  2. Vervolgens maal je de koffiebonen op een grovere maalstand en stel je de koffiesterkte in op je koffiezetapparaat. Weet je niet wat voor soort koffiebonen je moet kopen? Lees dan hier onze blog!
  3. Als laatste stap klik je op start en je koffie wordt voor je bereid. Zo simpel is het!
koffiebonen

Welke koffiebonen moet je gebruiken?

De juiste koffiebonen zorgen ervoor dat je koffie smaakt, zodat je kopje koffie smaakt. Het is daarom belangrijk om niet zomaar een zak koffiebonen te kopen want dit kan je koffie-ervaring helemaal verpesten. Zo kun je verse koffiebonen kopen of gemalen koffiebonen kopen. Wanneer je de juiste koffiebonen hebt gevonden kun je aan de slag gaan met het kiezen van de juiste sterkte. Het is een heel proces om echt goede koffie te maken, zeker als je kiest voor het maken van een dubbele espresso, waar je hier meer over leest. Hier moet je ook echt de tijd voor nemen, want niks is lekkerder dan een heerlijk kopje koffie. Na een tijd zul je vast wel oude koffiebonen overhebben. Maar wat doe je hiermee? Dat lees je hier.

Wat is het verschil tussen een lungo en americano?

Heb je al eens een americano gedronken, maar weet je het verschil niet tussen een lungo en americano? Als je alleen kijkt naar het uiterlijk zul je ook niet zien wat het verschil is. Het heeft te maken met het bereidingsproces. Bij een lungo gebruik je veel meer water voor dezelfde hoeveelheid koffie als een americano. Het bereidingsproces van een americano is namelijk dat er eerst een espresso wordt gezet en vervolgens wordt er heet water aan toegevoegd. Bij een lungo koffie gaat dit proces gelijk. Ben je benieuwd welke andere soorten koffie er zijn? Dat lees je in deze blog.

Lees ook:  Wat doe je met oude koffiebonen?
Welkom bij 'ishetaltijdvoorkoffie.nl'. Het blogdomein waar u alles te weten komt over koffie.
Sitemap
© Is het al tijd voor Koffie 2024